Alla inlägg den 25 april 2013

Av sofiasdjurfakta - 25 april 2013 14:58

Dvärghamstrar och guldhamstrar är släktingar och påminner väldigt mycket om varandra men det finns också en del saker som inte är likadana. 

T.ex kan dvärghamstrar bo ihop med flera andra medans guldhamstrar måste bo ensamma. Det finns fyra olika arter av dvärghamstrar, färger och hårlängd. Dom olika arterna är vintervit rysk dvärghamsterCambells rysk dvärghamster,  Kinesisk dvärghamster och Roborovski. 
 
På denhär bilden är det min kompis Julias dvärghamster som heter Pluttan.  
 
 
 
 
 
 
Av sofiasdjurfakta - 25 april 2013 14:55

De flesta arter av apor lever i de tropiska och subtropiska skogarna. Och dom flesta apor lever uppe i träden.

                                      
                                                                                                 Schimpanser
 
schimpansen är väldigt lik oss människor. När man ser schimpanser i djurparker ser man ofta att dom plockar bort smuts,mjäll och loppor ur pälsen på varandra och det gör dom också ute i naturen. Schimpanser lever i flock som innehåller 4-40 stycken schimpanser. Flocken leds av en ensam hanne men det kan hända att andra hannar samarbetar för att få bort ledaren. 
Schimpanser äter oftast växter,blad eller grönsaker men det kan hända att dom också fångar mindre däggdjur tillexempel små apor. 
En nyfödd unge väger ungefär två kilo. Ungen klarar sig inte själv så han behöver sin mamma till hjälp. Under den första tiden efter att ungen födds rider han på mammans rygg eller mage. Efter ungefär ett år kan ungen gå och klättra själv. Det är också då dom äldre schimpanserna börjar lära ungen var fruktträden finns och när frukten mognar. Mellan 7-14 års ålder blir schimpansungen könsmogen. 
 
 
 
 
 
 
 
Källa: http://www.bilderochfakta.se/djur/apor/schimpans               
 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Hej, här kommer jag att skriva fakta om massor av olika djur och ni kommer få se massor av fina bilder som självklart har cc. Hoppas du gillar min blogg!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
<<<
April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards